Ik kom maar niet verder, ik zit vast

Herken je dat gevoel, dat je echt iets wilt doen, maar het lukt steeds niet. Je wilt bepaalde stappen zetten in je leven, maar je staat stil. Je zit vast.

Voor mij was dit zo herkenbaar!

Bijvoorbeeld ik wilde starten met mijn praktijk. En elke keer was er een voor mij legitieme reden dat ik de stap niet zette om daadwerkelijk te starten.

In mijn hoofd hoorde ik steeds het stemmetje het komt goed, maar het kwam niet goed. Zo gingen er dagen voorbij, die weken werden en die weken werden weer maanden. En voor ik het wist was er bijna een jaar voorbij en was ik geen stap verder gekomen.

Nog steeds herkenbaar?

Het niet vooruit komen gaf een vervelend gevoel. Wat was dat toch, dat het niet lukte, dat ik geen stappen zette. Waarom stond ik stil? Ik zat vast door mijn eigen gedachten in mijn onderbewustzijn. En die gedachten beïnvloeden mijn handelen. In plaats van dat ik wat deed, bleef ik maar klagen en niks doen.

Met de Body Mind Release methode kwam ik er achter dat ik onbewust mijzelf aan het saboteren was. Dat stemmetje dat ook zei: “waarom zou het nu wel lukken. Het is toch al eerder niet gelukt!” Onbewuste onwil en een innerlijk verbod. Angst was mijn grote vijand. Angst voor falen, voor zichtbaar zijn. Angst is een grote remmer in het dagelijkse leven. Angst gaat op de rem staan, zodat er geen stappen gezet kunnen worden.

Voor de Body Mind Release had ik geen idee dat het de angst was die mij tegenhield. Want ik zei toch elke keer, het komt goed. Als een affirmatie in mijn hoofd, herhaalde ik deze zin elke dag.

Ik ben naar de achterliggende gedachten, innerlijke oorzaak gaan kijken wat er voor zorgde dat er angst was. Welke beperkende overtuiging er voor zorgde dat ik maar bleef zitten waar ik zat. Wat triggerde toch steeds weer deze negatieve overtuiging?

Welk gekwetst stuk zorgde er voor dat ik niet vooruit kwam. En natuurlijk, het gekwetste stuk was er om mij eigenlijk te beschermen zodat ik niet weer teleurgesteld zou worden. Maar door dat gekwetste stuk kwam ik steeds niet verder. Het bleef maar op de rem trappen, zodat ik maar bleef waar ik was, lekker veilig in mijn comfort zone!

Deze negatieve overtuiging(en)/ deze ballast ben ik gaan los laten. En in plaats van negatieve gedachten en gevoelens, heb ik hier positieve gevoelens voor teruggehaald. Ik had weer doel en focus. Mijn zelfvertrouwen was ook terug. Daardoor kwam ik beter in mijn vel te zitten en had weer meer energie. De gedachte was nu, “wat heerlijk deze goedlopende praktijk!!”

Wanneer jij ook stilstaat in je leven, dan is de Body Mind Release methodiek zeker iets voor jou!

Ik help je met deze unieke loslaat en opbouwmethode (je leert zelf de ballast lost te laten en ik leer je om de positieve gevoelens terug te halen). Zodat ook jij weer goed in je vel zit, energieker bent en de stappen in je leven zet die je wilde zetten!!

Nieuwsgierig geworden, neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.